GEFRATO

GIST
2 min readDec 20, 2020

--

een online expo over broers en zussen
gemaakt door broers en zussen

Gefrato is Esperanto voor broer/zus, een term zoals sibling in het Engels, Geschwister in het Duits of syskon in het Zweeds, een term waar er geen Nederlands woord voor bestaat. Frato betekent broer en ge- wil zeggen dat er geen specifiek geslacht aan vast hangt. Dus letterlijk: broer of zus. En daar hebben wij deze online expo rond gebouwd.

De band tussen broers en zussen is iets speciaals, iets zo vanzelfsprekend dat we het vaak als evident beschouwen, terwijl dat helemaal niet zo is. We geloofden dan ook dat iedereen hier iets te vertellen heeft, dat iedereen daar een andere en unieke kijk op heeft, maar vooral dat iedereen daar ook boeiende werken over kan maken. Want in deze expo hangen niet alleen onze werken. Ook de werken van de deelnemers van GIST GROEIT 2, onze tweede testronde, zijn te bewonderen in onze digitale galerij.

Deze expo is ook een kind van zijn tijd. Het is volledig digitaal omdat onze testronde ook volledig digitaal is moeten doorgaan door corona. En om er voor te zorgen dat iedereen toch gewoon vanuit zijn eigen huis werken zou kunnen maken, hebben we bewust gekozen voor materialen en technieken die iedereen thuis heeft liggen en waar je zelf ook mee aan de slag kan gaan.

En hoewel dat digitale niet altijd even makkelijk ging, kunnen we jullie toch met trots nu deze expo voorstellen. Dus klik op deze link, vlei je neer in je zetel, neem jouw laptop op de schoot en wandel digitaal door onze online expo!

--

--

GIST

een jong collectief dat samen met jou wil maken, opgericht door Sara van Oostrum, Astrid Vandendael, Michelle Daniëlse en Arne De Loore