GIST @ BROEI

GIST
2 min readApr 16, 2021

--

GIST is weer helemaal terug! Wij zijn klaar voor een zomer vol creatieve experimenten. En dat zelfs op een vaste plek! Van mei tot november ga je ons kunnen vinden in het Duivelsteen in Gent, in BROEI. En daar gaan we gedurende die maanden verschillende werkweken en andere zot leuke dingen organiseren. GIST groeit dus verder. Of moeten we nu zeggen: GIST broeit verder?

Je vraagt je waarschijnlijk nu af: wat is dat, BROEI? Wel, BROEI is een soort van jeugdhuis in het centrum van Gent. Op hun site beschrijven ze het als volgt:

Het Duivelsteen zet voor de tweede maal zijn poorten open voor jongeren tussen 16 en 26 jaar. Een unieke plek voor organisaties, collectieven én particulieren die werken met de nieuwe generatie om een half jaar lang te doen, denken & maken.

De klemtoon van BROEI ligt op kruisbestuiving in een open huis. De gasten leren van elkaar, inspireren, ondernemen, stimuleren elkaar en bouwen samen aan een nieuw collectief verhaal.

En GIST is een van die collectieven! Wij vonden dat dit de perfecte plek was voor GIST om zich verder te ontwikkelen, om van andere organisaties bij te leren en samen met hen creatief te experimenteren.

Maar wat gaat GIST daar dan concreet doen, vraag jij je nu waarschijnlijk af. Wij gaan verder met ons onderzoek naar de perfecte manier om domeinoverschrijdend en participatief te werken. Kortom, om samen met jullie dingen te maken en van elkaar bij te leren.

Concreet gaan we gedurende die maanden vier werkweken houden, een beetje in het verlengde van onze vorige GIST GROEIT’s. Alleen gaan ze deze keer telkens iets groter en iets ambitieuzer worden, met toonmomenten en zelfs thema-avonden. Maar telkens ga jij wel centraal staan! We willen meer contact met jullie en echt samen met jullie dingen maken.

Maar te veel willen we er ook nog niet over verklappen. We willen zelf ook zien wat er allemaal nog ontstaat door in BROEI te zitten en samen te werken met de andere organisaties en collectieven. Daarnaast zitten we ook nog steeds, helaas, in de corona-epidemie. Dus alles wat we tot nu toe hebben gepland, blijft uiteraard onder voorbehoud. Maar we hopen dat, ondanks alles, er toch nog steeds een en het ander zal kunnen doorgaan en onze plannen niet te veel aangepast moeten worden en we jullie gaan kunnen ontvangen in BROEI.

Is er dan niets dat we jullie kunnen verklappen?

Jawel! Ons eerste wapenfeit in BROEI zal te bewonderen zijn tijdens het openingsweekend van BROEI. Gedurende die vier dagen gaan wij, samen met jou, een stilte-encyclopedie van BROEI maken. Dus stip het hemelvaartweekend al maar aan in jouw agenda en kom zeker eens langs. Tot dan!

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan zeker op Instagram en Facebook. En wil je meer weten over BROEI? Klik dan hier.

--

--

GIST

een jong collectief dat samen met jou wil maken, opgericht door Sara van Oostrum, Astrid Vandendael, Michelle Daniëlse en Arne De Loore