GIST GLUURT

GIST
3 min readJun 24, 2021

--

Binnenkort is het zover! Van woensdag 14 tot en met zondag 18 juli houden wij onze eerste echte werkweek in BROEI! En die werkweek heeft nu ook een naam gekregen: GIST GLUURT.

Een werkweek? Rond gluren? Inderdaad! Tijdens die vijf zomerdagen buigen wij ons samen met jullie over dat thema. Want we doen het allemaal. Op café of in een koffiebar, kijkend naar de mensen die passeren. Of op sociale media, wanneer we onszelf weer eens verliezen in het bekijken van profielen van mensen die we eigenlijk niet goed kennen. Of soms ook gewoon op de trein of in de tram, dan bestuderen we een hele rit de persoon die zich voor ons heeft gezet. Maar omgekeerd gebeurt het evengoed, andere mensen gluren/staren/kijken op die momenten ook naar jou en vormen zich ook een beeld van de persoon die zij zien. Dit contrast fascineert ons en daarom besloten wij om hier iets rond te maken. Omdat iedereen het doet en er ervaringen mee heeft. Goed of slecht, fijn of net gênant, kijken en bekeken worden is iets universeel.

Maar wat gaan wij daar dan rond maken? Wel, dat staat nog niet vast. Daar hebben we jouw hulp voor nodig! Net omdat iedereen er andere ervaringen mee heeft, willen we deze horen en daar samen rond werken. En daaruit beslissen we dan samen wat het resultaat van deze werkweek zal zijn.

Om op gang te komen houden we de eerste dagen een paar momenten waar we deze ervaringen kunnen delen en waar we samen zoeken naar hoe we die creatief kunnen gebruiken. Ruimtelijke installaties met spiegels of eerder experimentele film? Het kan allemaal! Voor deze momenten kan jij je vanaf volgende week inschrijven. Houd dus zeker Facebook en Instagram in de gaten!

Denk je nu: ‘ieuw, is het met inschrijven?’ Ja, helaas wel. Door corona zijn we verplicht dit te doen en zo krijgen wij ook een beter zicht op hoeveel mensen we kunnen verwachten op zo’n moment. Maar wil jij je niet vastpinnen en wil je eerder de kat uit de boom kijken? Dat kan ook! Wij zijn gewoon in BROEI aan het werk. Dus spring even binnen en kom eens kijken. Je kan op die momenten ook nog steeds aansluiten!

Zijn er dan enkel maak-momenten? Helemaal niet! Heb je geen zin om creatief te maken, maar wil je wel op een manier deelnemen aan onze werkweek. Dan kan je gewoon naar ons GLUUR-café komen. Woensdagavond veranderen wij BAR BROEI in een café waar er schaamteloos gegluurd en gestaard mag worden. Wij voorzien voor deze gezellige avond een heus pakket waarmee je kan gluren: verrekijkers, spiegels en zelf een gluur-bingo die je kan spelen met je vrienden. En wie weet geraak je zelf aan de praat met iemand waar je naar aan het staren was en ontdek je de werkelijkheid achter de persoon en worden jouw vooroordelen ontkracht!

Kriebelen jouw handen om creatief aan de slag te gaan en mee te bouwen aan ons gluur-idee? Houd dan zeker al onze sociale media in de gaten! Schrijf je in! En kom gerust van 14 tot 18 juli eens gluren.

Tot in BROEI!

Met steun van de Stad Gent.

--

--

GIST

een jong collectief dat samen met jou wil maken, opgericht door Sara van Oostrum, Astrid Vandendael, Michelle Daniëlse en Arne De Loore